Paleet Einar Aslaksen 1

Paleet

In 2014 Paleet underwent an extensive refurbishment. The aim has been to create a shopping destination with a strong personality. The project sought to enable a continuation of the shopping malls original character which was based on exclusive materials and a hospitable atmosphere, translated into a new and contemporary materiality with a rough feel.

The distinction between shared spaces and individual retailers are important elements in the design of a shopping center. This distinction took the form of urban walls. The shops retain their individuality through acting as theatrical openings in the wall whilst the restaurants transcend these lines and flow into the shared spaces. The material palette combines terrazzo, copper, cedar wood and leather. The new chandelier suspended above the main atrium space is a true eye-catcher which creates various light scenarios during the day.

Related projects

DSC0107
Tanum
Nils Petter Dale 13
Nursing School
AHO exterior2
Oslo School of Architecture